Saturday, December 21, 2013

Tuhan jagakan mereka...


Dah almost seminggu mak, ayah & nenek b’angkat ke Tanah Suci untuk ibadah umrah. Alhamdulillah, selepas plan nak buat umrah tak jadi last minute sebelum ni & dalam situasi p’belanjaan hujung2 tahun ni, Allah capaikan jugak hajat mereka ke sana esp nenek saya. Alhamdulillah, murah rezeki jadi tetamu2 Allah.


So, weekend lepas, saya, adik2 & saudara2 b’kesempatan hantar depa kat KLIA. Waktu penerbangan dalam lebih kurang pukul 3 petang macam tu kalau tak silap. Kena ada kat sana pukul 12 tengahari lagi sebab ada taklimat semua. Mak, ayah & nenek pi umrah bawah pakej dari satu travel agency yang established, so, insyaAllah, harap2 tak ada apa2 masalah & semoga apa2 urusan dip’mudahkan. 


Seronok pulak tengok pi dengan travel agency ni, bila dah ramai2 kumpul kat airport tu, dengan luggage beg sama semua orang, memang nampak macam adults pi rombongan sekolah, haha. 


Hah, t’inginnya nak jejak kaki ke Tanah Suci jugak. Ket’ujaan orang2 yang dah pi m’ceritakan pengalaman dorg kat sana dah cukup buat saya rasa t’uja & tak sabar nak ke sana. Quite a few numbers jugak kawan2 saya yang pernah ke sana (mostly buat umrah). Harap2 Allah jemput saya jadi tetamu Dia one day, insyaAllah. 

Geng2 Nenek datang rumah wish2...

Tudia, Queen...haha...



Cousins...

InsyaAllah, mak, ayah & nenek dijadualkan balik dalam hujung minggu depan. Doa2kan supaya urusan depa dip’mudahkan & depa selamat sampai ok?... ^_^

Credits(photos) : FB Mak Cik saya.

12 comments:

  1. Semoga mereka selamat pergi & selamat pulang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin insyaAllah, thank u for the dua! :)

      Delete
  2. Semoga mereka berada di bawah jagaan Allah swt. Aminn Ya Rabb.

    ReplyDelete
  3. singgah dan follow blog ni,,,
    follow back me okey!

    salam blogger

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum.. Semoga selamat tiba dan selamat kembali..

    ReplyDelete
  5. Assalam.. subhanallah.. semoga dipermudahkan urusan ibadah semuanya.. aamiin.
    Singgah balas ziarah & follow sini.. Salam ukhwah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wkumslm... InsyaAllah... Thanks for the wish! :)

      Delete
  6. Semoga semuanya selamat, InsyAllah..Doa byk2 okey..:)

    ReplyDelete