Sunday, September 8, 2013

Seronok ye masuk universiti?...

Wow, lamanya rasa tak usik blog ni!... 

Rasanya, previous post waktu dalam bulan puasa. So, berapa lama tu tak usik blog? haha...

So, raya is over, semester-break is also over & I had actually been here in Kuantan 1 week ago to start my new academic year. Yeah, we start one week earlier compared to other students actually. It's always like that, late holiday but early semester... sigh...

Apa2 pun, seminggu yang lepas jugak, kebanyakan IPTA terima students baru, UIA Kuantan tak t'kecuali. Program wajib tiap2 tahun, Taaruf Week/Programme ataupun dalam bahasa mudahnya Minggu Orientasi diadakan untuk m'p'kenalkan universiti kepada pelajar2 baru semua. Naif & kudus mulus je tengok muka semua budak2 yang baru masuk ni, haha. Waktu ni semua baik2 je, jumpa senior senyum & bagi salam, tunggu seminggu dua, buat tak endah je, hahaha... T'ingat pulak waktu saya melalui benda yang sama lebih kurang 4 tahun yang lepas. Datang dari jauh dengan family, daftar fakulti, tengok asrama semua, haha... Rasa macam budak sekolah pun ada, tapi tu lah antara benda2 yang sweet waktu tu. Macam biasa, memang ada pep talk dari parents suruh belajar elok2 semua kan... Oh waktu tu memang jiwa ni semangat je, dah jadi student universiti lah katakan, haha... Dah 4/6 semester mulalah rasa azabnya, haha...

Anyway, I wish all the new university students all the best in your studies. Don't lose your hope and dreams, or if you ever feel like giving up, just think of those people who love you & rely on you so much. Yeah, you might get off the track sometimes, you know, losing yourself somewhere, but always hold on to Dear God, insyaAllah, He will always let you find your way back... insyaAllah...

Btw, my first week as 4th year student, rasa sangat malas! Hahaha, not a good way to start new year kan, tu lah, harap2 tak b'terusan, haha...

Wish me the best ok?...

Footnote : Tadi ceq pi jumpa buah hati ceq, nama dia Rozita Che Wan kat Astro Planet Gempak kat Kuantan... Lawa!



15 comments:

  1. amboi buah hati dia.. hehe

    paling xbest bila exam.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha, semua pun buah hati kita Hana, haha...

      Hahaha, exam tu mmg tak dpt lari dari kehidupan s'org yg b'nama student...

      Delete
  2. untunglah buah hati dia lawooo... hahaha


    kau x habis belajar lagi ke woii ??? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, buah hati Cikgu Henry Middleton tu, haha... Habis aku nanti, haha...

      Tak lagi lah woiii, doa2kan aku ye ;)

      Delete
  3. peh..... cik ta buah hati dye....

    masuk u mmg best =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lawa kan buah hati saya? haha...

      Waktu mula2 masuk U mmg best, tunggu setahun dua, hah, mulalah terasa 'best'nya...

      Delete
  4. standard le tu.. lagi senior, lahi menebal malas kite.. hehehe.. xpe, yg penting pass! xnak repeat2 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kan... Dah nama pun senior... Takmau takmau, takmau extend2 takmau, haha...

      Delete
  5. Seronok masuk U hanih...akak klu boleh nak belajar balik..hehe..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, tulah Mak saya pun cakap benda yg sama Kak Atie... Alaa Kak Atie, tak minat sambung ke PhD ke? ;)

      Salam Jumaat jugak Kak :)

      Delete
  6. Salam singgah, sabar jelah. Bilalah nak masuk uia kuantan ni?

    ReplyDelete