Monday, September 23, 2013

Ada siapa-siapa pernah rasa kentut?

Haha, dah rasa loya baca tajuk ke? Rileks dulu ok...

The story started when a colleague of mine here in the university posted on her Facebook that she can't eat this particular type of cheese that her friend had bought for her from Europe. Being a person who eats everything, I was immediately to give it a go when she said that she wanted to give the cheese away. At that time, I was like, "Come on! How bad a cheese can be..."

Hah, come on, come on lah kau. Kau ingat kau dah makan cheese keping & cheese Mozzarella kat pizza tu dah boleh konklusilah rasa cheese2 lain?... Haha...

So, pendekkan cerita, bila kawan pass cheese tu, saya ambik, bau, "Mak aih! Bau macam kentuttt!..." 


Cumanya, kentut tu lalu macam angin, lama2 hilang. Bau cheese ni tak, kira macam bau kentut tu stay je kat situ, hahaha, busuk! 

Waktu tu macam ada sket kerisauan, yelah, penat Farrah hantar cheese ke kampus, saya pulak tak makan. Waktu tu memang dah buntu, "Macam mana aku nak makan benda kentut ni?..." Haha...

Bawak masuk bilik, habis satu bilik bau kentut. Hari tu, kalau ada kawan singgah nak ziarah, diam buat tak tau je sebab bilik busuk gila, haha...

Farrah suggested to give the cheese a try on a bread. Well, I bought a wholemeal bread (which itself have a very sweet but strong smell) & I prepared a hot coffee by my side, you know, to even mask the fart smell. Haha, guess I underestimated the power of the fart, the odor just keep annoying me. Hence, the picture of me eating the cheese with my nostril occluded.


Cheese ni nama dia Camembert. Tau kan, cheese ni ada banyak jenis. Ni salah satunya lah, cumanya saya tak rasa pernah jumpa cheese ni kat sini (Malaysia) sebelum ni. Hmm, lepas dah rasa cheese ni dengan dah lepas bau kentut dia tu, rasa dia not bad! Rasa dia macam cheese lain jugak lebih kurang cumanya rasa dia lebih rich & texture dia tebal macam durian, serious! Lepas tu ada rasa macam angin2 sket, tapi bukan kentut lah, hahahaha, mana boleh makan kentut tu... 

Sebab tak ada peti ais & takut cheese tu basi cepat, saya berjaya habiskan cheese bau kentut ni dalam masa tak sampai 24 jam, hahahaha, ganas kan. Farrah macam kagum je lepas saya bagitau dah berjaya makan, mula2 dia pun t'gelak bila saya bagitau yang cheese tu bau macam kentut, haha. 



Apa2pun, thanks a bunch to Farrah & Ali because of you guys, I was able to experience the Camembert Cheese ;)

14 comments:

  1. Bau macam kentut tapi rasa sedap dah namanya pun cheese mesti rasa cheese takkan rasa kentut ehhh boleh ke mentut tu di rasa...ngeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tulah, sy pun t'tanya diri sendiri, mcmmana rasa kentut tu, hahahaha... yuck!

      Tp bau dia mmg busuk gila!

      Delete
  2. yek. cemana la kau makan sampai habis pulak tu =.=

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, redah je... Kalau dah kuat makan mcm aku ni, masuk je semua benda, hahahaha, ganas tak? ;p

      Delete
  3. ada org cakap...makin lama cheese makin sedap aek..blogwalking..jemputla ke blog saya dan bertukar2 link
    http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, makin lama peram mmg confirmed lah makin busuk kan, hahaha...

      Delete
  4. Bau tak sedap, tapi rasa sedap ..ok lah jugak....tapi ada ke bau kentut yg sedap??? Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, kalau org b'cinta, kentut wangi kan? hahahaha ;p

      Delete
  5. kalau sebut cheese terbayang kaler warna 'kuning' ohhh . kira cheese yg kt Malaysia ni yg dh diproses la .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh Cek Bolat, ada banyak jenis & warna Cheese... Yg kuning tu yg biasa tu kan... Cek Bolat suka cheese? :)

      Delete
  6. kalu da rase sedap kita bedal je la...belacan pun teruk ape baunya..tp feeling bila gaul dg nasi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha, yup, suka dgn semangat tu! Gaul je, rasa sedap, bau belakang kira, hahaha...

      Delete
  7. Kentut? Cheese??? Dua bnda bbza tu....xleh2x.ad ea bau cheese mcm kntut? Huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, kan kan? Mcm kontra gila kan?... Try carik kat supermarket Cik Ayut, lepastu try, hahaha ;p

      Delete