Sunday, March 31, 2013

"Dear anak saudara... "

Hi Salve & Dawa'...

Lamanya Uncle dah tak jumpa kamu... Besar dah hangpa dua ye... Dulu kecik, keding je. Sekarang dah buncit masing2 ye... Apa? Kamu buncit sebab nak jadi macam Uncle? Kamu ni, pandai pulak perli2 Uncle, Daddy tak ajar macam tu kan?... Haha...

Eh, apa kat leher kamu tu? Ooo ribbon, comelnya, Daddy belikan ye?...Ooo ye, Daddy kamu memang pandai beli baju pakai semua... Uncle tau beli makan je, haha...

Kejap kejap, Uncle tau kamu lapar, sabar ye. Hah, nah makan puas2 bagi jadi kuat & sihat. Dawa', kaki Uncle pun kamu nak bau2, malulah Uncle... Suka sangat bau kuku cekam tu (Eh?... Yuck!) Hah, seluar Uncle pulak kamu buat main... Hati2 ye Dawa', Uncle tak banyak seluar yang masih muat.

Salve & Dawa', kenapa kamu panggil2 ni... Uncle baru bagi makan kan, tak kan lapar lagi kot. Ooo, kamu sunyi, rindu ye Daddy tak ada... Kesian... Sorry Uncle tak berapa pandai layan kamu... Uncle tak reti... Uncle tau bagi makan je, haha... Noto, Hammy, Katy & Perry pun Uncle layan gitu2 je... Oh ye, kamu tak sempat jumpa anak2 Uncle... Takapa, nanti Uncle carik anak baru... (Eh?...)

Mintak maaf kali ni Uncle tak bawak kamu jalan2 macam sebelum ni. Mana taknya, bukan senang nak panggil kamu balik rumah. Nak kena Uncle umpan jajan barulah kamu b'lari tak menang tanah masuk ke rumah. Uncle tak nak kamu main2 kat toilet lagi macam sebelum ni, haih, kamu ni, dalam banyak2 tempat, kat situ jugak nak main... Sampai ke situ curiosity-nya... Haha...

Salve, ketepilah sket, Uncle nak balik rumah, yang kamu duduk kat depan pintu guling2 macam tu kenapa, tak nak bagi Uncle balik ye? Kamu ingat kamu comel ke guling2 macam tu, hahaha, ok, kamu memang comel pun, haha...

Jangan risau, kejap lagi Daddy kamu sampai ye... Baring diam2 kat situ ok? :)


6 comments:

  1. Comelnya Salve dan Dawa..
    Amboih ribbon bukan main besar....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... Yup, bow-tie tu yg mahal tu...hahaha...

      Delete
  2. haha uncle ni kecik hati salve dan dawa . comelnyaa . pandai posing (^^,)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... Uncle tak kecik hati lah... Uncle b'besar hati kot dapat jaga depa...hahaha...

      Delete
  3. ehh diaorg dh besar lah!! haritu aku tlg jagakan kejap keding je lagi.. yg dawa' tu kemain garang nk mampos.. dgn pekan n lela pun nak bergaduh. xpadan dgn kecik! pekan. hempap diaorg guna perut pekan cepat!!! =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salve manja, Dawa' pulak nakal sket kan...

      Delete