Monday, March 18, 2013

Babysitting...

Oh, kesian betoi saya tengok Salve & Dawa' ni. Dah macam kena tinggal bapak. Sebenarnya, lebih kurang macam tu lah, tapi bukannya Salve & Dawa' ni ditinggalkan lama & saja-saja.
Saya b'jiran dengan Salve & Dawa' yang tinggal dengan Daddy depa. Jadi, bila setiap kali saya keluar masuk, mulalah depa panggil2. Kalau time2 saya kena masuk rumah depa untuk bagi makan, bukak je pintu, dah menunggu siap depan pintu dengan mata bulat depa tu, tenung je saya, panggil2 nama saya lagi. Lepas tu m'buntut je mana2 saya pergi.
Lepas kemas2 rumah depa sket, dah bagi makan minum semua, bila saya nak pergi, depa bising mintak saya jangan tinggal depa. Suruh stay untuk main2 dengan depa, kesian, rindu Daddy depa ni.
Kalau depa dah bosan main tangkap2 bola bulu tu, seluar kita, zip kita pun dia boleh buat main, haha, comel lah hangpa dua ni... Kita nak sapu lantai, dia main dengan penyapu. Kita nak buang sampah, dia main pulak dengan sampah. Kita nak cuci yakyak dia pun, dia nak main yakyak dia tu... Eee... Tak cukup mainan ye? Haha...
Takapa ye Salve & Dawa', kejap lagi Daddy sampai. Nanti datanglah rumah Uncle kalau lapang! ;)



6 comments:

  1. owhhh main ngan kucnig rupernyer :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha mesti ingat baby manusia ni...hahaha ;p

      Delete
  2. Replies
    1. Hahaha, b'perikemanusiaan kan saya? ;p

      Delete
  3. AJ kalau dah jumpa kucing, tak nampak benda lain dah..
    heheheheh..

    ReplyDelete