Saturday, February 9, 2013

Selamat Tahun Baru Cina!...

Hahaha, balik lagi... Baru seminggu naik semester baru (semester ke-2 untk tahun ke-3) lepas cuti 2 minggu, Chinese New Year break sampai hari Selasa saya balik Kedah lagi... 

FYI, saya sekarang ada di KL Sentral. Overnight kat sini. Sampai dari Kuantan (tumpang kawan) pukul 9.30 malam macam tu tadi & menunggu untuk naik bas ke Kedah pagi nanti insyaAllah.

Oh saya dah biasa buat kerja2 overnight macam ni. Tu lah akibatnya kalau selalu buat keputusan nak balik last minute or selalu buat perangai beli tiket lambat. Jangan tiru macam saya ye, haha...

First time saya stranded macam ni, agak panik, tak fikir masak2, terus stay kat hotel (mengada-ngada). Waktu tu, sangat concern pasal safety issues. Ye lah, malam2 buta kat tengah2 KL ni kan, tau je lah, ramai orang, macam2 ragam, apa2 je boleh jadi... So, kena hati2...

Tapi masuk kali ke-2, kali ke-3 dah mula boleh fikir masak2 & tak panik... Bukan b'maksud dah tak concern pasal keselamatan. Currently kalau things like this jadi, saya suka habiskan masa kat kedai makan yang bukak 24 jam, order air pun dah cukup & then online atau baca buku atau kenal2 dengan orang atau apa2 saja. Selamat sket kan daripada overnight kat bangku2 tepi jalan atau public park.

Mengantuk memang mengantuk tapi kena tahan lah, kalau tak siapa nak tengok2 kan luggage semua especially kalau travel sorang2... Alaa, dalam bas boleh tidur kan?...

Oh tak selesanya peluh2 busuk2 macam ni... Malangnya siapa yang dapat seat sebelah saya esok... Haha...




13 comments:

  1. Replies
    1. uih janganlah gitu,takuttt...hahahaha :p

      Delete
  2. Kat KL still not bad sebab banyak kedai 24jam boleh jer lepak mamak sampai kematu bont. hehehhee
    Anyhow, take care ok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha,bukan sampai kematu je,sampai bacin hah,hahahaha...Tulah kat KL ok lagi sebab city kan...Kalau stranded kat kampung or pekan kecik mana hala tak ke mati kutu dibuatnya...

      thank you! :)

      Delete
  3. wah..balik kg lagi ker?? seronok nya. Boleh lah makan sedap2 lagi..haha
    Teringat plak zaman2 study dulu.. kami klu nk balik Sabah, pernah smpi kena tidur kt Surau KLIA sbb nak tunggu flight pagi2 buta esok nya!..
    Selamat bercuti...take care!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha yup tu yg tak sabar tu, merasa masakan mak, haha...

      Wow, kagum tau dengan orang2 yg tinggal jauh2 ni... Bukan senang...

      Delete
  4. Mujur awak lelaki. Dulu Kak Azie selalu gak travel overnight, sebab tengok anak di asrama di utara sana.

    Sekarang dah tak lagi. Memang cuak, sebab tu duduk jer kat tempat yang ramai orang sementara tunggu bas datang tengah tengah malam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rajinnya Kak Azie travel jauh2 nak tengok anak! Wow!... Kadang2 Kak, tengah2 ramai org pun, org sekeliling tengok je... Saya pernah kena curi barang tengah khalayak ramai, org sekeliling tengok je! Hairan saya... haih...

      Delete
  5. Sis selala gak camtu time study janji dpt blk kg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Janji dapat balik... Untuk keluarga segala2nya pun kita sanggup buat kot! ;)

      Delete
  6. xpe....asalkan berjaga jaga n hati hati....jgn wsau kay....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup kena alert... Jangan mudah percaya orang... ;)

      Delete