Saturday, December 29, 2012

Tak busuk ke tangan tu?...

Haih, tu lah, makan banyak2 lagi... Haha...

Dah dua hari b'turut2 dah, tengah sakan mengorek mulut patient, perut tiba2 buat hal...

Sebelum2 ni kalau jumpa patients waktu klinik, memang dah siap buang dah apa2 yang patut dibuang tu kan, haha. Yelah, tak professional lah kan kata orang, bila t'paksa stop kerja sekejap untuk buat hal lain. 

Saya sendiri pun, kalau pi jumpa dentist, tak pernah lah lagi dentist tu stop sat sebab nak pi tandas, haha.

Jangan tak tau, kadang2 orang meletakkan expectation yang t'lalu tinggi sampai sekecil2 hal pun boleh dijadikan bahan untuk dip'tikaikan. Dentist pun manusia jugak. Dentistry student macam saya pun manusia jugak.

Macam mana lahai boleh nak control bila masa dia nak keluar tu. Kalau dah dia nak keluar tu, dia keluar jugak, haha...

Tengah drill gigi patient, pegang mulut, pegang lidah semua...

Cabut glove..."Pakcik, mintak maaf sekejap, saya nak ke toilet lah... Tak dapat tahan dah ni..."

"Hah, tak apa2... Biasalah... Eh, jom lah, pakcik pun nak ke toilet..." (Eh?)

Assistant kat sebelah geleng kepala sambil tahan gelak, haha...

Dah siap semua, pakai glove & terus sambung usik mulut patient kan?



Eh, tak. Cuci tangan dengan sabun dulu... Haha...

Ok dah, tak mau fikir dah... Hahahaha...

14 comments:

  1. Replies
    1. belajar lagi lah...doakan saya habis belajar & jadi dentist yg b'jaya ok? ;)

      Delete
  2. haaa so pasni kalau my dentist minta break kejap, I tau la kenapa. so far blom jadi lagi la. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...in case kalau jadi,nanti bila dentist tu dah selesai, guraulah dgn dia, "Dr dah basuh tangan?..."

      Sure muka kantoi lepas tu,hahaha...

      Delete
  3. hahhaa... lawak lah...erm tak pernah lg kena situasi mcm ni...
    sllu nya patient yg panik masa nak cabut gigi ke apa..keras 1 bdn..tu yg nak ke toilet sllu..haha:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...mmg! tu tak masuk part m'jerit & nangis lagi tu...hahaha...

      Delete
  4. u Dentist ????? boleh x nak wat rawatan cuci gigi kat ko ?? N wat putih gigi skali.. berapa erk cas ?? heeeeeee.. * serious

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn dentist lagi,still a student,haha...nak mai buat treatment datang je & it's free! :)

      Bleaching utk putihkan gigi tak buatlah...

      Delete
  5. Hmmm terfikir jugak...tapi dentist kan kew profesional..mesti la dah sabun bagai tgn tu....nk pgg gg, mlut, lidah semua....xkan xcuci bersih bersih.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha,mestilah cuci,naya kat patient kalau tak cuci...habislah...bau tangan dentist yg tak dicuci campur dgn bau mulut patient...lawan bau,haha...

      Delete
  6. Mak aiii...kalau patient jenis tak pak cik tu ok le kalau dapat jenis makcik2 cam no. Mau berkerut2 kening depa...ahahaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm,taktaulah,lagi cerewet apa...haha...

      Delete