Sunday, December 9, 2012

Lisa Surihani, saya datang!... Eh?...


“Eh, ang dah tengok Istanbul Aku Datang?... Lisa Surihani comel dalam tu!...”

Ramai kawan2 cakap movie Istanbul Aku Datang ni best & lain dari movie Melayu lain lah bla bla bla. Good buzz semua pasal movie ni.


Lepas tengok, hmm, biasa2 je bagi saya. 1 thing yang saya suka ialah lakonan Lisa Surihani, memang comel! Yelah, kan ada kritik pernah komen yang lakonan dia kaku lah, bla bla bla. Jarang rasanya tengok Lisa Surihani bawak lakonan dengan karakter hyperaktif & happy-go-lucky-girl macam Dian dalam movie ni. Cinematography movie ni cool! Tempat shooting pun lawa, bila tengok tempat2 tu, terasa macam nak ke Istanbul, jalan2 kat sana.

“Bila dua hidup dah sebati, tak semudah tu untuk dileraikan...”

Kesimpulan saya, Istanbul Aku Datang is not a bad movie actually, nothing to shout about as well. Ok2 je...

15 comments:

  1. saya pun setuju, IAD memang best and cute, cuma terlalu kebaratan sikit lah, dalam satu rumah boleh stay laki dengan perempuan which is not good (n)

    BW here!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Movie dia simple & cute...

      Setuju jugak part kebaratan tu,bad xposure ni...esp utk budak2 yg tak dapat fikir betoi2 betul & salah...org dewasa pun banyak yg buat mcmtu,hmm...

      lama2,kalau dibiarkan lineancy mcmtu dlm filem2 Melayu,bley jadi budaya,tak elok tu,kita tak nak tu...hmm

      Delete
  2. Tak tgk habis lagi. baru tgk sekerat.. Kekuatan cite ni myb terletak pada latar tempat dia laa.. hahaha.. Lawa Istanbul tu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Serious lawa Istanbul...tempat p'tembungan budaya Eropah & Asia kan... cinematography mantap,lakonan Lisa Surihani lagi...cukup ramuan!haha...

      Delete
  3. mmg best saya dh banyak kali ulang citer ni heehee

    ReplyDelete
  4. lepas tgk cite ni , rasa cam nak p istambul je :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. bley2,buat trip bloggers ramai2 ke sana menarik jugak kan? (angan2...) haha :)

      Delete
  5. freemalaysiakini2 , Delivers The Latest Breaking News And No Subscription Needed...

    ReplyDelete
  6. kina suka cerita nyh..:)

    comel kan lisa...xp agak seksa ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'seksa' ke dia dlm movie ni? hmm,agaklah,banyak 'baju budak2'...hahaha

      Delete