Thursday, November 15, 2012

Jatuh menimpa tangga...



Sedihnya lahai mengenangkan ni hah. Handphone lawa2, skrin dah retak nak pecah. Jatuh dari tingkat satu, b'golek2 kat tangga sampai ke ruang tamu, yang macam dalam adegan drama bila ada orang kena tolak jatuh b'guling2 kat tangga tu, haha... Kesian kat handphone, mesti dia sakit. Takut waktu nak switch on, kalau2 tak boleh nak on dah, alhamdulillah, semua masih b'fungsi macam biasa, cuma rupa je lah tak lawa kan bila dah retak2 macam tu.

Waktu survey2, memanglah yang dipromosikan, skrinnya hebat lah, tahan macam tu lah, macam ni lah... Tapi bila jatuh tinggi macam dalam kes saya, dah tak guna dah semua benda2 manis tu, hmm...

Tak sure warranty cover atau tak. Kalau tak cover, 'seronok' jugak nak bayar untuk kos repair. Boleh je nak ignore skrin retak tu, asal memang itu yang nak dibuat, tapi bila jari b'darah sebab swipe2 atas skrin tu, memanglah kena tukar, bahaya...

Hu3... :(


16 comments:

  1. Ahhh perit. rasanya warranty tak cover. repair la, around 100-200 i think :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah,perit sungguh,hu3...memang tak cover pun,haritu dah pi tanya...aku letak screen protector je dulu utk tak lukakan jari...

      Delete
  2. mak aih retak macam tu jadinya. dah nak malang. pasni kene lebih berhati2 la

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah...dah nak jadi kan,padahal sebelum ni jaga elok2 je,hu3...

      Delete
  3. ooosshhh...sedih nyer nengok...bertabah lah dik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?...rasanya kalau handphone tu hidup,menangis jugak dia,haha...

      Delete
  4. halamak....sudah retak....kena beli yg baru tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak beli baru kot...pakai terus je...lagipun function dia semua masih elok...

      Delete
  5. apa lagiiii,henpon baru jelaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ;P

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. weyh,tak b'baloi beli mahai2 tau,hahaha... :p

      Delete
  7. kalau dah berdarah jari tu memang bahaya... hurm... payah gakkan hp touch skrin nih... so berhati2 lah next time..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah...ciptaan manusia kan,mesti ada cacat cela punya...dah letak screen protector dah sekarang.bley dah swipe2 dgn selamat insyaAllah... :)

      Delete
  8. "sakitnya aku.. lepasni mesti tuan aku buang aku, beli handset lain" kata handset tersebut :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha,Kak,mcm dlm karangan autobiografi kat sekolah rendah... "Aku sebuah telefon bimbit"

      Delete