Friday, August 17, 2012

Raya!

Alhamdulillah, selamat sampai di Negeri Sembilan siang tadi. Tiap2 kali raya, ni memang destinasi wajib. Walaupun tinggal di Kedah, tak pernah lagi sepanjang hidup ni beraya puasa di sana. 

Kadang2 wonder jugak, macam mana rasa beraya puasa kat Kedah. Suasananya. Tiap2 kali raya puasa, memang selalu dapat undangan ke rumah t’buka kawan2 sekolah. Tapi,oleh sebab kawan2 sekolah kebanyakannya beraya di Kedah & open house diadakan sebelum saya balik ke Kedah semula, selalu tak dapat ikut sekali. Lagi2 raya tahun ni, banyak kawan2 sekolah jemput ke majlis p’kahwinan. Sana sini kahwin, haha...

Raya tahun ni, b’tukar angin pakai baju Melayu. Lama dah rasanya beraya tak pakai baju Melayu. Kali t’akhir zaman2 PMR dulu rasanya. Masa tu masih zaman baju Melayu warna sama dengan adik-b’adik lagi. Boria, haha. Raya2 lepas tu, sarung jubah. Senang, sarung je, tak payah nak ikat2 sampin bagai kan,haha. Pakailah jubah yg sama tu b’tahun2 sebab masih elok & tak lusuh. 

Jadi, dah hujung2 ni, jom tanya diri, macam mana Ramadhan kita kali ni?... T’didik tak kita?... Bagaimana kita habiskan masa kita?...

M’jelang Syawal, kebanyakan org t’lalu b’seronok menyambut raya sampai ‘lupa’ untuk berasa sedih sebab Ramadhan dah sampai p’hujung. Ya, memang ia akan datang lagi tahun depan, tapi wujudkah kita waktu tu?...Hmm...

Apa2pun, saya disini m’ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat p’baca2 blog saya. Harapan saya semoga Ramadhan & Syawal kita kali ni penuh dengan keredhaan & rahmat dari Allah, ok?...


14 comments:

  1. selamat menyambut hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin :)

    ReplyDelete
  2. ghayo kek ghombau ko?haha jemput2 ghayo mlakau.haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mano ghombau? Tampin, doket dah tu,hahaha.. Melakau masak apa sana,haha...

      Delete
  3. salam.
    moga Allah sentiasa kaseh .
    salam lebaran , maaf zahir dan batin :D

    ReplyDelete
  4. haha, gambar anep time first year... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...lain sangat kan dgn sekarang...

      Delete
  5. Selamat Hari Raya anep!!
    maaf atas segalanya :)

    ReplyDelete
  6. selamat hari raya... maaf zahir batin...

    ReplyDelete