Saturday, June 30, 2012

Kelab Hati Sepi.

Syarat2 penyertaan :
  1. Mesti single & memanjang-manjang available.Tak kira anda ada pengalaman b'cinta atau tak, atau lagi sesuai, yg tak pernah ada pengalaman b'cinta. (adoi, menusuk kalbunya...) Kalau anda pernah b'ada dalam hubungan yg putus sebab anda di-reject, anda lagi sangat2 dialu-alukan. Lagi best, kalau di-reject b'kali2...
  2. Hati selalu je rasa suka kat mana2 yg b'kenan cuma yg dib'kenankan tu biasanya tak tahu atau tak mahu, mana2 pun melepas. Awak je suka kat orang, orang tak suka kat awak pun. Kadang2 anda t'perasan seolah-olah rasa suka b'balas padahal si dia yg diintai dok mintak simpang je b'pasangan dengan anda... (sedih)
  3. Naluri selalu dibakar2 dengan berita2, gambar2, atau scene depan kepala mata sendiri oleh kawan2 sebaya yg mesra gila dengan suami/isteri masing2... Asyik2 naik kat 'Events' kat Facebook tu jemputan kenduri kahwin kawan2. Asyik2 naik kat 'Home' gambar2 suami isteri... ARGH! Orang lain b'jalan tangan b'pegangan, awak? Pegang buku atau kunci pun jadilah ye... Tak ada apa2 nak pegang, masuk tangan dalam poket, haha...
  4. Lagu2 dalam playlist tiap2 hari lagu2 sedih tema jiwa lara & muram durja. Rasa macam betul sangat boleh m'jiwai watak2 p'ceritaan kisah sedih dalam lagu tu... Lagu2nya pun, Akon - Mr. Lonely, BSB - Show Me The Meaning of Being Lonely, Christina Perri - The Lonely ...
  5. Tak dapat nak berasa risau pasal hal2 rumahtangga & anak2 bagai, sebab surinya pun tak ada lagi. Memanjang je jawapan kepada soalan : "Bila nak kahwin?..." "Calon tak ada lagiii..." Kerisauannya ialah dapat kahwin atau tak nanti. Sedang kawan2 sebaya keliling dunia dah b'kahwin & mengumpul anak, awak pulak dengan perangai yg masih belum matured dok tanya diri sendiri, "Apa p'capaian aku setakat hidup aku sekarang ni?..."
  6. Selalu m'belek2 ke arah skrin handphone masing2 yg canggih-manggih tu sambil mengeluh, "Kenapa tak ada orang langsung nak main mesej dengan aku ni?...". Selalu disakitkan hati bila tengok kawan2 sekeliling yg pakai handphone ringtone monophonic tapi sentiasa ada call & mesej masuk... (terasa!) Tak ada orang pun nak chat dengan awak kat Facebook chat, Yahoo Messenger, Skype... Boo!
Ada syarat2 lain? Anda tambah, haha...

5 comments:

  1. omaigad sayu gila wehh..

    asal weekend je nk ajak member2 lepak diaorg msti xbley lepak skali sebab nk keluar dgn pasangan masing-masing. tingal lah kamu keluar sorang2.. dah keluar sorang2 tu jumpa pulak pasangan2 suami isteri duk syok berdatinng. paling best bila yg di jari pompuan tu merah lagi inainya.. alahai la hati sabar lah.... =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, mengada-ngadalah ang ni!... Tu Pikachu tu nak letak mana? :p

      Delete
  2. Replies
    1. Boleh boleh, join je, tak ada yuran p'daftaran tau! Haha...

      Delete