Thursday, May 31, 2012

Seindah Sakura #2

Ya Allah hai, jahat sungguh Anida. 

Bawak cerita fitnah sana sini, sampai Syakira t'paksa balik sekolah jalan kaki, sampai Syakira disalah-sangka tak b'maruah, sampai dihantar ke pusat pemulihan akhlak.

Jahat lagi, bila dia main2kan & kasar2 dengan Oyang sampai masuk hospital, dahlah Oyang tu dah ada pneumonia, haih.

Mintak maaf Wan Sharmila, tiap2 kali awak keluar b'lakon watak jahat dalam drama, saya akan jadi meluat gila2... Macam dalam Sindarela. Menyirap2 darah, haha. Acting anda real! Haha...

Syakira, selalu ditimpa musibah & ujian, kena balik sekolah jalan kaki, diperangkap konon2 hisap rokok & simpan cerita lucah, dihasad-dengkikan, diprasangka buruk tanpa usul periksa, dituduh perempuan tak b'maruah... Tapi, dia diam je... Sampai Oyang kena pukul, dia lepas jugak akhirnya sebab tak tahan tengok Oyang disakiti...

Fasha Sandha, tak kisahlah macam mana pun kontroversi anda dalam real-life, tiap2 kali keluar b'lakon watak sedih, saya pun akan sama2 sedih, sejak dari zaman drama Natasya lagi. Ada kawan saya tak tengok Seindah Sakura, dia kata sebab Fasha Sandha b'lakon. "Nampak plastik...", kata dia. Saya tanya. "Oh, sebab real-life dia keluar macam2 cerita ke?...". Dia angguk. Saya, "Hah, tu maksudnya dia pandai b'lakonlah tu, bakat bagus ok...". Kawan t'senyum.

Geram kat Cikgu Airil yg suka2 buat kesimpulan & keputusan sendiri, ye, anda tu memanglah s'org guru tapi Kira pun berhak buat keputusan sendiri & tentukan arah hidup dia kan?... Yg senang sangat percaya cakap Anida tu kenapa, hmm... 



OST semua best2, nak attach sekali lagi ye MV dia.

13 comments:

  1. wow. ada sinopsis cerita semalam lah. semalam terlepas. sebab balik lambat. thanks. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg menyampah ngan anida tu..gedik tul..mmg sesuai watak tu bg kt wan syarmila tu

      **mmg pelakonnye fahrin..yg sy mention rosyam nor, adi putra & aaron aziz tu my fav actor selain fahrin:)

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  2. Saya donwload je episod kat blog orang...

    hahaha, Anida tu jahat...

    Sorry salah baca :)

    ReplyDelete
  3. wah tengok jugak eh. Tapi fasha berlakon memang macam real pun kan :)

    ReplyDelete
  4. wah..mmg lyn pnuh perasaan ni :)

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Aku pun, layan kot... Banyak best2 kan...

      Delete
  6. fasha sandha memang ade bakat berlakon...

    ReplyDelete