Sunday, April 22, 2012

Nasib tak sampai bersawang...

Bismillah.

Bayangkan tengah selak page2 kat buku yg dah lama tak dibukak, ada habuk2 dok terbang macam ribut pasir kat gurun, kertas page tu pulak kuning2 keras2 bau macam pokok kayu... Dapat tak?

Hah, macamtulah rasanya bila saya dok mula bukak blog ni nak start menaip, hahaha. Lama betoi rasa tak menulis kat sini sampai tak taw berapa lama tinggal. Sibuk sangat ke? Haha, tak tawlah, b'gantung kepada bagaimana kita definisikan 'sibuk' tu, haha.

Harini hari Ahad, esok Isnin, maka masuk blok ke-4, dalam tahun ke-3 saya sebagai student kat U. Tak taw blok tu apa? Ni bukan blok2 pangsapuri ke apa ye, haha... Blok ni kira macam sistem kalendar akademik yg lebih kurang sama je dengan semester yg kebanyakan orang lebih familiar. 1 tahun ada 2 semester kan? Untuk saya kat sini, 1 tahun sama dengan 4 blok, which means, 1 semester sama dengan 2 blok. Hmm, faham?

The whole minggu lepas, saya sat for exams, penat memang penat waktu tu, tapi apa boleh buat? Tak nak study? Tak lepas nak naik year macammana nanti, nauzubillah, mintak simpang... Ada jugak lah kadang2 tu tidoq2 sat, rehatkan badan, nanti kalau badan sakit, study macammana pun tak masuk kan. So, apa2 pun, buat siapa2 yg baca blog saya ni, doa2kan saya boleh?...

Apa2pun, keep checking back on this blog, will you? :)

I'm self-diagnosed to be very high maintenance during the exam season, tiap2 hari mesti kena makan sedap2, susah ni...

6 comments: