Sunday, February 26, 2012

Oh, Azura!

Ada masa kosong semalam, tak taw nak buat apa, tengok Azura 2012. Banyak orang sekeliling cakap tak best, so, kita hold dulu opinion tu, kita try tengok, sungguh ke tak best.



Lepas sejam lebih tengok Azura 2012, what I can come up with as a conclusion ataupun reply to komen2 negatif pasai movie ni ialah "Wahai Orang2 Sekeliling, saya setuju, tak best..."

Bagi saya, movie ni, hype dia je yg lebih2, bila dah tengok habis, dok pikiaq, "Yg tu je?..."


Dengaq kata dari blog beautifulnara, kutipan filem Azura 2012 masa tu tak berapa m'berangsangkan & mula ada speculation yg the major reason of the failure ialah pelakon2 utamanya.

Bagi saya, lakonan diorang bukanlah satu isu sangat, tak hebat sangat jugak, fair-lah, tengah2... Kalau pasai hal2 peribadi atau gossip2 tu saya tak tawlah. In some aspect, kalau asyik keluaq berita dengan benda2 yg negatif2, sampai satu tahap buat orang ada rasa tak suka & mungkin m'jejaskan production yg diorang involve. But for me, I have no issues against them.

Pada saya, b'kemungkinan sebab effect yg diberi kat emotion penonton tu tak berapa kuat, in other words, plot dia tak kuat. Kadang2 rasa macam ada missing parts somewhere, macam, "Eh, macam tu je dah boleh b'cinta dah?..." You got my point?... "Eh, macam tu je Zack dah boleh b'ubah jadi baik?..."   Kekurangannya mungkin dari segi, tak banyak scene b'beza untuk represent plot yg nak disampaikan.

Amboih, komen filem orang buat macam dah buat puluh2 filem je, hahaha.

Apa2pun, tarikan filem ni pada sesetengah orang mungkin pada sebahagian tempat yg shooting dijalankan which are kat Paris & London. Ada babak2 yg terasa macam, "Sweet!..." contohnya macam yg kat tempat pasaq malam tu, waktu depa dok sapu sampah tu. Part Zack bawak lari kereta orang yg isi minyak kat gas station tu memang geli hati, haha.

All in all, bagi saya, filem Azura 2012 ni OKlah, biasa je.... Hmm, Adnan Sempit 2 pulak jom!

Footnote : Apa jadi kat rahsia Azura kena naya dengan kakak tiri Zack & Mat Saleh tu? Watak antagonist macam kakak tiri Zack tu apa kesudahan dia? Lepas macam tu je even tanpa pengetahuan Zack? Bagi saya, at least, the very least-lah, tunjukkan yg kakak tiri Zack tu kantoi ke, apa ke... Hmm.

9 comments:

  1. baru je lepas download minggu lepas.tak sempat tengok lagi ni.hmmm

    ReplyDelete
  2. hmm... rasanya mmg xkan tgk citer nie.. hehehehhehe~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... Macamtu sekali, ikutlah... Ramai orang kata lagi best tengok Adnan Sempit 2...

      Delete
  3. promosi pom pam pom pam..last2 tu je??huhu.. lepas baca review kau, aku tgu download je la... hhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha, betoi, vibe je lebih, hasilnya tak adalah vibe sangat... Tak tengok wayang pun haritu, download jugak, haha...

      Delete
  4. tak berapa teruja nak tengok filem ni kat wayang.entah la rasa macam tak best.dengar2 fedback pun ramai cakap ada 'kureng' sikit

    ReplyDelete