Sunday, February 19, 2012

Lessons of Life #1


Life so far has taught me that ;
Sometimes, things are better be unsaid & kept inside the heart.
Cause you might don’t want it shockingly & unexpectedly to be disastrous & make the world & the whole things in it turn their back on you.
Cause sometimes, how expressive you think you should be, you still have to control yourself so that some other things that are in control will not be uncontrollable.
Cause it’s better for you to be left bleed inside than to bleed others.
Cause no matter how true you think you are, not everyone gets you & have the same thoughts.
Cause words cut & hurt so much more than a blade of the sword.

14 comments:

  1. Replies
    1. I think it is the people who live in it that makes life as such :)

      Delete
  2. 100% agree.
    kita tak boleh nak puskan hati orang lain. tiap apa yang kita faham belum tentu orang lain dapat and faham jugak. thankss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kan? Cara kita fikir beza2, cara kita rasa beza2...

      Delete
  3. manusia tu berbeza-beza... setiap orang bebas dgn pendirian masing2.. huhu

    jom baca sekejap.=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/menyekutukan-allah.html

    ReplyDelete
  4. setuju2
    tapi biasalah manusia lain2...
    tu jadi macam2 hal tu
    kadang2 kita rasa ini terbaik untuk semua tapi mereka pula rasa sebaliknya :-)

    ReplyDelete
  5. manusia berbeza.. tapi jgn tlmpau mmbezakan kerana.. semuanya ciptaan Alah yang indah belaka :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan t'lampau m'bezakan? Maksudnya?...

      Delete
  6. But... sometimes we needs to make us happy rather than others make us upside-down...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup... That's where we have to realize siapa yg kita lebih sayang... Diri sendiri atau orang lain... Bukannya b'makna kita selfish, tapi kadang2 kita perlu sayang diri sendiri dulu sebelum nak sayang yg lain... Kan?

      Delete
  7. time will teach us that.... life will teach us that...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup... Sure it does, be it the easy way or the hard way...

      Delete