Sunday, January 1, 2012

Azam tahun baru saya nak turun berat badan...

Tak nak kalah, saya pun nak t'golong dlm mereka2 yg dok buat post pasal tahun baru ni... Haha.

Masing2 mesti tengah sibuk dok update list of goals atau azam2 yg nak dicapai untuk tahun baru ni. Kenapa saya kata 'update'? Sebabnya, goals yg sebelum2 ni pun ada yg tak t'capai, Oops! Haha... Rasa2nya makin b'tambah tahun, makin b'jela-jela list tu kan, haha.

Lepas dah b'tahun-tahun expert dlm buat list of goals yg kebanyakannya tak t'capai (haha), saya mula buat list of goals yg pendek & lebih realistik. Dengan goals yg sikit, kita mesti betoi2 tumpukan segala kapasiti yg kita ada untuk achieve goal t'sebut, mesti kena serius! Sebab kalau goals dah sikit, pastu tak dapat achieve, hangat2 taik ayam, baik tak payah ada goals langsung, buat penat otak je, haha.

Ada orang suka buat list b'jela-jela, depa kata buat je lah banyak2, nak implement "Biar mimpi sampai ke bintang, kalau jatuh, jatuh atas awan...". OK jugak kan? T'pulang pada masing2 sebab Allah & kita je yg taw kemampuan kita.

Hah, tahun baru ni jangan lupa minta kat Allah supaya dipelihara Iman, Islam & kesejahteraan. Ingat Allah kena selalu, barulah Allah pun ingat kat kita.

Azam ni sebenaqnya boleh dip'baharui bila2 masa je kan, kalau ada yg dah t'capai, jangan penat untuk terus m'capai apa2 yg belum t'capai. Setiap hari pun boleh p'baharui azam, kan?...

Hmm, apa yg saya nak capai ye dlm  2012?...







 

19 comments:

  1. hahahah...sme la.semenjak dua menjak ni makin naek je.ble la nk trun berat ni.bersamalah menjayakan azam kte ni.

    ps :thanks sudi singgah.u r followed

    ReplyDelete
  2. aReLaN : hahaha, saya bukan semenjak dua menjak, dah berapa menjak tak larat nak kira...haha

    Tenkiu follow ye.

    ReplyDelete
  3. huhu...
    ak plak nak naikkan berat badan..
    dah cam2 ak try tp still gagal gak..
    mungkin ada yang Allah nk tunjuk kt ak..

    wallahua'lam=

    ReplyDelete
  4. kyo_9 : Tulah kan. Ada yg nak kurus, ada yg nak gemuk, ikut keadaan masing2...

    ReplyDelete
  5. list bukan kemain..time buat..liat..haha

    ReplyDelete
  6. Betul2... Azam x smestinya awal tahun jer. Beriya.. Lps tu tgh tahun dilupa sudaaaa.. Hehehe. Apa pun hppy new year.. :)

    ReplyDelete
  7. azam tahun baru nak makan kenduri kawan kahwin banyak banyak

    ReplyDelete
  8. moh lar kita sama2 menguruskan badannn.. wuwuuwuuu~

    ReplyDelete
  9. selamat tahun baru dik...
    Semoga apa yg diimpikan mnjadi knyataan....
    p/s..akak pun nak kecikkan badan jugak..hihihi

    ReplyDelete
  10. "tahun baru ni jangan lupa minta kat Allah supaya dipelihara Iman, Islam & kesejahteraan. Ingat Allah kena selalu, barulah Allah pun ingat kat kita. "

    LIKE THAT STATEMENT

    moga di kala 2012 ini kita mejd insan yg lebih

    F
    U
    U
    U
    Y
    O
    O
    O
    =_=

    ReplyDelete
  11. diana : Waaah! Kagum! Haha...

    LidiaSuraya : Kan kan? :D

    Teenager Housemaid : Skipping ye, dulu masa sekolah rendah ada lah main sket2, hahaha...

    ayie : Amboih, kenduri sendiri bila pulak? :p

    Cik Bambam : Jom! Target berapa kilo ni nak turun?

    MulutPayau : InsyaAllah, tenkiu kak!

    LadyBird : Tenkiu!

    ^^eKaTiKaH^^ : Nak join? Jom!

    mr.syazwan : Hu3, tak nak selalu lupa2 Allah dah...

    ReplyDelete
  12. erkk...macam sama je azam...kehkehkeh

    ReplyDelete
  13. TiraPengemis : Jom jom lose weight! :D

    Ungu Violet : Hahahaha, rasanya nak lose weight ni memang banyak dlm azam list masing2...haha

    ReplyDelete