Tuesday, December 20, 2011

giveaway From Korea & Sydney

Dok pening kepala nak jejak kaki kat blog mana sebab banyak sangat blog nak singgah, t'nampak pulak pasal iklan giveaway ni, so apa lagi, terjahlah.

Giveaway ni nama dia macam kat tajuk post ni, set up by Cik syazanazura. Honestly, rasa macam tak pernah jejak blog ni tapi suka dgn konsep minimalist dia especially part header yang ada dua tone colour macam tu. Seriously saya sangat tak taw nak buat macam tu. Terus saya klik link kat attribution yang ada kat the most below blog Cik syazanazura untuk tinjau2 apa lagi yang best yg ada kat situ.

Apa yang buat saya t'tarik nak join giveaway ni is because of the word : Korea. Hahaha, jangan gelakkan saya, biaq saya gelak kat diri sendiri boleh, haha. Tak tipu, saya tak minat benda2 K-POP ni, cuma lagu Nobody Nobody tu taw lah, haha.

Saya cuma suka layan drama dia je. Boleh mula terjebak bila start tengok Full House, sebelum tu memang tak kisah langsung pasal drama Korea, pelik je bila kawan2 lelaki ada yg layan. Tapi, bila sekali dah tengok tu, serious jadi macam addicted, adoiii, tak tawlah nak explain macam mana lagi. Through the Korean drama, saya mula minat belajaq pasai depa punya bahasa & cuba2 rasa makanan2 Korea. Guess I'm one of the people that's infected by Hallyu, haha.

Just nak share dgn kawan2, mesti taw perkataan ni bila p Korea :
  1. Annyeonghaseyo!
  2. Kamsahamnida!
And, jangan lupa try makan Kimchi & Bibimbap! My personal favourite, sudi2lah b'lapang lidah merasa, haha.


Kimchi, must have side-dish. Ratah saja pun sedap!

Bibimbap atau 'Nasi Campur'. Susunan memang cantik, gaul dulu sebelum makan.

Hope that Cik syazanazura enjoy trip dia p Korea & Sydney! Have fun!
"Jauh berjalan, luas pemandangan..."

Kawan2 jangan malas2 untuk klik banner colourful kat bawah ni utk join ye! ^_^

2 comments:

  1. Kimchi mmg sedap..bibimbap pon sm

    ReplyDelete
  2. Sorry lambat singgah, thankyou sebab join :) <3

    Minimalist senang je, tak susah mana pun. And simple nampak lawa je, kan? (: Hee. Btw. You're not the only guy yang minat tengok drama Korea ni. Ada je kawan nazu yang minat juga. :DD

    p/s. Kimchi pedas sangat. Tak larat nak makan haritu. Kesian host mum, penat2 buat. :DD

    ReplyDelete