Tuesday, November 1, 2011

Tudia...Tag, tag, tag!


Tadi ni, dok tengah seronok2 baca komen2 previous entry, t'nampak pulak ni...

Alamak aih, lama betoi kan tak main benda2 jawab2 soalan ni. Saja je Cik Bambam ni kan tag saya, haha. Teruja pulak tiba2 rasa. Suka jugak sebenaqnya banyak2 kena tanya ni. Terasa macam artis lah pulak. So, jangan buang masa, nanti peminat marah tak
baik biaq peminat t'tunggu jom kita buat apa yg perlu dibuat, haha.


  1. You must post this rules.
  2. Each person must post 11 things about themselves in their entry.
  3. Answer the questions the tagger set for you & create 11 new questions for the people you tag.
  4. You have to choose 11 people & tag them in the post.
  5. Go to their page & tell them that you have tagged them.
  6. No tag-back!
Ok, soalan2nya seperti berikut : (sebijik macam dalam exam paper punya ayat, haha)
  1. What's ur nickname?
    Hmm, banyak, kebiasaannya Anep, Nep, Hanip. Ada yg panggil Hanih. Ada jugak yg panggil Hanif. Paling tak tahan, ada yg panggil BomBom, tak nampak apa kena-mengenanya, haha.
  2. Your idol?!
    Kalau idol tu dalam konteks maksud interpretation yg biasa (amekaw!, haha), tak ada yg lain, contoh ikutan t'baik, Rasulullah. Kalau idol tu dari segi lughah, tentunya jawapan saya Allah, Rabbul Alamiin.
  3. Fav song?
    Banyaaakkk! Yg saya anggap paling m'cerminkan keadaan hidup saya, lagu dari kumpulan nasyid UNIC, Satu Tekad.
  4. Fav cartoon??!
    Believe it or not, dari kecik saya memang suka tengok Barney & Friends. "I love you, you love
    me...lalala"
  5. Status right now? single or double? and what's ur sweetheart's name? ^^,
    Single and don't want to mingle (yet...), haha.
  6. Three Fav blogger?
  7. Three fav website?
    Facebook
    Blogger
    Paultan.org
  8. What the latest movie u hav seen?
    Real Steel!!!
  9. What's ur best collection?
    Err, gambaq sendiri?...hahahaha (tak malu mengaku)
  10. Have you seen The Vampire Diaries series?
    No offense, tapi memang tak faham apa yg besh sangat dgn vampire, haha.
  11. Last but not least. if u had one wish.. what would it be?
    To be the best person that I can be, yg dapat m'beri manfaat pada diri sendiri & org lain, yg dapat m'gembirakan keluarga, yg dapat m'buat org senyum bahagia (cewah!)
Hah, selesai! Ok, following is 11 Hot Questions utk siapa2 yg b'tuah ( nak taw siapa yg b'tuah, scroll ke bawah).

  1. Bila hangpa tidoq, ada berapa bantal yg ada dengan hangpa?
  2. Sila tuliskan nama penuh ubat gigi yg hangpa guna.
  3. Drama b'siri Melayu yg hangpa rasa lain dari yg typical.
  4. Selimut yg hangpa guna corak apa?
  5. Yg mana hangpa prefer : karpet atau tikaq?
  6. Kalau hangpa tak ada apa2 masalah utk bela apa2 jenis binatang, apa yg hangpa nak bela?
  7. Hangpa punya tabiat pemakanan?
  8. Apa yg m'buatkan hangpa bley keluaq air mata teruih macamtu je?
  9. Sejak dari lahir, list-kan tempat2 yg hangpa stay sampailah sekarang ni.
  10. Nak bagi anak nama apa? Nak dua2, nama utk laki & perempuan.
  11. In distance impression/judgement pasai saya! (Ikhlas ye, jujur)
 Ok, siapakah mereka2 yg b'tuah itu? Heartbeat sound plizz!...
  1. Cik Dede
  2. Cik DJ
  3. Cik Farah E
  4. Bro Jiji Yu
  5. Dr. Syahmi
  6. Bro Hamzah
  7. Cik Yuyu Zulaikha
  8. Cik Namee Roslan
  9. Cik Azhafizah
  10. Cik Lekit
  11. Cik Isz

6 comments:

  1. tuh diaa!! hahaha.. ehhh.. vampire diaries lg best dr typical twilight okeh.. ngehehe.. soklan menarik!nak jwb jugak muleh? haha

    Bila hangpa tidoq, ada berapa bantal yg ada dengan hangpa? - 2 kat kepala, 1 pelok sndiri
    Sila tuliskan nama penuh ubat gigi yg hangpa guna. - darlie!
    Drama b'siri Melayu yg hangpa rasa lain dari yg typical. - nur kasih opkos! hehehe
    Selimut yg hangpa guna corak apa? - jrg pakai selimut.. hoho!
    Yg mana hangpa prefer : karpet atau tikaq? - karpet
    Kalau hangpa tak ada apa2 masalah utk bela apa2 jenis binatang, apa yg hangpa nak bela? - anak kucing yg xkn mbesar!haha!
    Hangpa punya tabiat pemakanan? - tgk bdn ai pon dah tahu tebiat mkn buruk!haha!
    Apa yg m'buatkan hangpa bley keluaq air mata teruih macamtu je? - somebody closed pass away
    Sejak dari lahir, list-kan tempat2 yg hangpa stay sampailah sekarang ni. - KB -> tmn beringin -> sri gombak -> now @ bkt mahkota
    Nak bagi anak nama apa? Nak dua2, nama utk laki & perempuan. girl ceq nk bg nama adia anilda.. laki ceq nak bagi nama abu shakir!
    In distance impression/judgement pasai saya! (Ikhlas ye, jujur)- tak tgk vampire diaries lagi dah kata x best! ape daa! hahahaha.. :P

    panjang nau komen nohhh~ :D

    ReplyDelete
  2. wuhuuuu.....men tag tag ye dier..

    ReplyDelete
  3. Cik Bambam : hahaha,menarik ke soalan saya? Suka betoi saya ada jugak org nak jawab walaypun tak kena tag...t'haru,haha...

    saya pernah try tengok vampire diaries tapi memang xbley minat jugak...xtawlah pasaipa...hahaha...

    lawa nama anak! nama suami dah ada?... :D

    Miss Eiza : hahaha...haah...lama dah x main benda2 macamni... :D

    ReplyDelete
  4. thanks for the tag..sorry ye xdpt join sebab kekeringan idea dah join 2x dah..huhu..sorry ya ^__^

    ReplyDelete
  5. wuhh.. bepelh soalan hang weyh! wuwuw

    ReplyDelete
  6. Azhafizah[フィザ] : hoho...xpe2, bukannya wajib pun...suka2 je :D

    dede : b'peluh?ai, tu belum b'joging lagi :p

    ReplyDelete