Wednesday, November 30, 2011

Dhia & Azmi #4


Azmi : Sukalah mak awak ni, baik sangat.
Dhia : Awak nak bodek mak saya ke saya?
Azmi : Dua-dua?
Dhia : ^_^
Azmi : Dhia, saya rasa macam lelaki yang paling bertuah sekali di dunia. Saya dapat kahwin dengan awak. Saya dapat mak dan ayah yang baru, yang baik sangat-sangat.
Dhia : Awak, saya pun bertuah jugak.
Azmi : Yeke? Tapi saya tak lengkap. Saya tak ada mak, saya tak ada ayah, kerja pun kerani je.
Dhia : Awak, awak memang bukan jutawan, tapi bila awak beri hati awak pada saya, saya manusia yang paling kaya dalam dunia ni. Lebih kaya daripada raja. Awak, bukan kekayaan yang saya cari tahu? Bukan kesempurnaan, sebab saya tahu semua orang dalam dunia ni tak sempurna. Tapi satu je yg Dhia mintak, Dhia nak Azmi temankan Dhia sehingga ke akhir hidup Dhia. Hmm?...
 
From the currently-airing TV3 drama, Tentang Dhia.
More on Tentang Dhia :

  1. http://www.tv3.com.my/shows/drama/Tentang_Dhia.html
  2. https://www.facebook.com/pages/Tentang-Dhia/174957289259137?sk=wall
  3. http://www.gua.com.my/hiburan/berita-hangat/Tentang_Dhia_Menanti_Bahagia_Di_Sebalik_Duka.htm 

Actually, untuk siapa2 yang tak ikut pun drama ni kat TV3, petikan skrip yang saya post ni sebenaqnya drama episod2 yg awal2. Sekarang, kisah Dhia dah jadi lebih complicated dengan kehadiran orang lain. Nak taw lebih sila2lah tengok drama tu sendiri ye, haha...





7 comments:

  1. sweet je skrip tu. Selalu jgk tgk Tentang Dhia. mmg best. :D

    ReplyDelete
  2. Hahahaha...kan? sukalah penulis skrip drama ni...semua skrip besh2 je... :D

    ReplyDelete
  3. wak pon selalu dengar begituu masa berchenta kok duit bukan segalah2nyeeee... tapi segalah2nyeee kok nak pakeyy duet jugakkkk.... eeeeE wak dh datang nii nk komen komennnnn...

    ReplyDelete
  4. last2,,dhia jugak yang tinggalkan Azmi..;)

    ReplyDelete
  5. hahaha...kan?hakikatnya, kita perlukan duit untuk kebanyakan benda dalam hidup kita ni :)

    ReplyDelete
  6. tulah...hu3...suka diorang sebenaqnya...sweet je.

    ReplyDelete
  7. mmng best tp akk jrg tngok. ms t.ssuai...

    ReplyDelete