Tuesday, October 18, 2011

Rezeki masing2 lah kan...


Jika sesuatu itu suratannya milik kita

Sesulit manapun perjalanannya

Apa sekalipun rintangannya

Tetap pasti akan jadi milik kita

Kerana memang sesuatu itu untuk kita.


 

Tetapi,

Jika sesuatu itu suratannya bukan milik kita

Walaupun mungkin mudah tidak berjerih & berkeringat perjalanannya

Walaupun mungkin bersusah-payah kita ingin memilikinya

Tetap sesuatu itu tidak akan jadi milik kita

Kerana memang sesuatu itu bukan untuk kita.

5 comments:

  1. Betul tu.. rezeki masing2.. tp ada jugak yg xblh trima ketentuan Allah bg tu. Haish~~

    ReplyDelete
  2. dinie : hahaha...can't help it, but actually yg ni aku cedok dr mana Ntah dah lupa...not my crap, haha...

    hana soffelia : hu3...nama pun kita ni manusia kan...makhluk yg mudah lupa...lupa diri siapa... wallahualam...

    ReplyDelete
  3. betoi2... akak selalu berfikiran gitu takkan kita nak marah kalau itu bukan rezeki kita...

    ReplyDelete
  4. betoi3 kak cho zila...yg penting kena b'syukur & redha dgn apa yg ditentukan olehNya kan? wallahualam...

    ReplyDelete