Monday, September 26, 2011

Kelas malam...

Untuk sesi Year 3 Block 1 ni, kami2 budak2 3rd batch kat KOD ada night practical session ataupun night clinics. Sebelum ni waktu Year 2, clinic session pagi pukul 8-10. Oleh sebab masalah tak cukup dental chair sebab b'kongsi dgn batch2 lain, sebahagian dari dental students kat KOD ni terpaksalah buat clinical session waktu malam pukul 7.30-9.30 utk tiap2 weekday-nights kecuali hari Rabu je (untuk our batchlah, batch lain tak sure).

Pasal penat tak penat, jangan tanyalah sebab memang penat pun, hu3. Walaupun lecture session hanya dari pukul 8-12.30 tengah hari, mungkin sebab tak biasa bekerja waktu malam, badan masih belum dapat adapt dgn new situation. Dinner memang kena makan awal & kalau puasa sunat, memang kena cepat2 makan & solat Maghrib dalam masa sebelum pukul 7.30 petang. Kalau tak, makan lepas kelaslah jawabnya.

Biasanya kalau balik kelas tu memang dah tak larat nak perah otak untuk study. Maybe just tengok sket2 apa yg nak dibelajar esok tu pulak. Then, siap2 tidoq sebab nak bangun awal keesokan harinya.

Dalam kepenatan kami2 students kat sini, saya personally sangat2lah b'terima kasih kat lecturers & staffs yg memang sanggup bekerja sampai ke malam demi untuk memudahkan kami2 ni menuntut ilmu. Mula2 dulu memang merungut jugak (teruknya!), tapi bila mengenangkan pengorbanan org2 lain, terus berhenti merungut. Moga2 semua diberi ketabahan insyaAllah.

Biasanya bila tak sempat makan sebelum kelas, memang makan habis2 lepas kelas. Tadi p mengkedarah kat kedai mamak, baik punya!haha...

A scene in the night clinical session...



Capati!
Rojak Ayam!

Footnote : Malam2 lepas kelas kalau minum Nescafe ais memang sengaja cari nahas. Esoknya dahlah nak bangun awal.

8 comments:

  1. huuuu
    dental student ke?
    waaa
    kagumnye la

    ReplyDelete
  2. aimie amalina:haha,xde benda yg nak dikagumkan pun..sama jelah belajaq apa2 pun...hu3

    ReplyDelete
  3. tabik ngan madical student ni.. seriusss cakap =.= jeles wooo

    jom singgah sini jap
    Hizami Li cakap pasal daniel adie
    Fiq Fikri yang pemalu

    ReplyDelete
  4. eddy syrol:sy bkn medical student lah...dental student je...x glamour mcm budak2 medic...haha... xpayah nak jeles2...

    ReplyDelete
  5. wah.. mesti gigi pon cantikk kelas gtuewww

    ReplyDelete
  6. Wow.. dental student? kagum. Nanti blhlah bg tips2 penjagaan gigi ye. ^_^ I suka kelas malam. Masa belajar kt um dulu, pntang je lecturer suruh ganti kelas mesti nk pilih mlm2. jalan xjem. tehee

    btw, terpegun k tgk header u, nice view. Ktne tu?

    ReplyDelete
  7. el-janna:cantiklah sangat...banyak lopak2 ni...haha

    ReplyDelete
  8. kalau minum byk sgt nescafe ais t dah lali mengantuk jugakk

    kroh kroh

    ReplyDelete