Sunday, July 10, 2011

B.B2.S

Hah? Apa benda tajuk post ni?...Tak faham?...

Tu lah nama dia akronim yg saya saja reka2...hahaha. Budak2 zaman sekarang ni mmg suka main akronim2 ni, tak kiralah wkt b'cakap ke atau pun wkt texting. Waktu nak hafal nota atau facts utk study, tak adalah sangat kan.

Bila texting, most of the words yg saya pakai, saya tulis penuh; satu sebab mmg suka tulis penuh, exercise jari, haha (ada ke?). Dua, sebab pening kot kalau tulis tak penuh, boleh menyebabkan kekeliruan utk the message receiver tu kan? Betul tak? Saya mmg tak pandai nak m'terjemahkan akronim2 alaf baru ni, jadi, kadang2 bila ada org yg pakai those words yg saya tak faham, saya sangatlah dgn curiousnya tanya balik : "Tu apa?"...

Berikut are those words yg banyak org2 muda pakai sekarang ni :

LOL : Laugh out loud.

LMAO : Laughing my a** off.

TC : Take care.

GTG : Got to go.

IDK : I don't know.

WTH : What the hell?. (ada satu lg WT*, tp dirty lah...tak suka, tak maw ye, tak maw.)

Ni sikit je ni, banyak lg sebenarnya...Ada siap dgn gaya tangan lg...Haha...Macam2.

9 comments:

  1. dede:kalau 'What the hanif?" pun ok jgk...haha...xdelah bunyik kotoq...hahaha
    hans:heels?automatik teringat VB...haha

    ReplyDelete
  2. dah tua2 ni mmg slow le tgk depa tulis singkat2 ni. sikit2 boleh la.

    ReplyDelete
  3. wth ; what the heck? (penah dgr la)

    odway : on the way (ha, ni aku sll gune)

    ;) haha nk jgk tu komen,,,hik2

    ReplyDelete
  4. ahaha... macam2... semua jadi short... nak cepat n jimat masa la kononnya...

    ReplyDelete
  5. OMG!

    versi Shuib Sepah haha :D

    ReplyDelete