Tuesday, February 8, 2011

Again and Again

This festive season of exam ni (festive-lah sangat), maka banyaklah simptom2 pelik yg dilanda oleh banyak orang yg m'duduki exam masing2. Simptom2 ni bolehlah diklasifikasikan kepada dua :
  1. General simptom yg banyak orang rasa.
  2. Special simptom yg individual-specific.
So, apa simptom2 yg saya ada bila musim exam ni?
  • Penghasilan hingus yg b'lebihan yg sangat m'ganggu study sebab hingus tu mengalir tanpa dapat dikesan terlebih dulu supaya dapat ditahan (haaa, faham tak...b'belit pulak words)
  • Unsynchronized action of mata & otak. Bila mata penat, otak kuat pulak nak study. Bila mata tak penat, otak tepu lah pulak. Susah betul mata nak lelap memang sebab otak nak rehat.
  • Keinginan utk perut terisi penuh meningkat. Selalu je rasa nak makan. As result, berat badan tu memang naiklah sikit.
  • Satu badan rasa macam kebas & tak ada sensation. Mandi pun tak rasa basah.
  • Badan di-stimulatekan utk melompat luar sedar & kawalan.
  • Increased kekerapan buang air kecik beberapa jam sebelum exam start.
  • Diri sangat kurang sensitif kepada p'sekitaran yg b'selerak & kotor.
  • Mulut rasa malas gila nak b'cakap2 m'buatkan diri nampak agak sombong (bagi sesetengah orang lah)
OK, 15 minit waktu rehat dah habis. Nak sambung baca nota. Kawan2 yg ambik exam,
Bittaufiq wannajah ye...


7 comments:

  1. gud luck!!! All the best..insya Allah success...Allah Ma'ana...

    ReplyDelete
  2. tenkiu shapiq...insyaAllah,hu3...amiiin

    ReplyDelete
  3. study kt pizza hut!org kaya weh!hahaha..ak mkn nc dgn telur ja..

    ReplyDelete
  4. haha.xdelah kaya weyh.ni kebetulan je ada duit lebih sket masa tu, ni gambaq wkt 1st year dulu...

    ReplyDelete
  5. byk masa rehat ang..ingt 15 minit ja saghi..

    ReplyDelete
  6. anep mkn tgn kiri!!!

    ReplyDelete
  7. huhu..

    alasan jer tekanan exam.. pdahal mmg nak makan pon kann

    ReplyDelete