Sunday, October 3, 2010

I Love Katy Perry

Haha, janganlah salah faham bila baca tajuk kat atas tu. Yes, I do indeed love Katy Perry dearly,

But,

Not this Katy Perry lah. Haha...


What I'm talking about is the renab2 that my friend & I brought together in the starting of last Ramadhan.

Introducing...

Katy

Girl ni.
Very white fur (geram je tengok bulu dia, rasa macam nak buat bantal je, haha)
Red eye (kinda scary, haha)
Agak susah untuk dipegang-pegang & diangkat-angkat sebab dia agak agressive (takut sangat agaknya)...
Hyperactive compared to another one
Makan gelojoh, selalu rampas makanan yg arnab satu lagi tengah makan.
Katy ni kawan saya yg punya.

Perry


Boy.
Bulu dia cantik.
Tak taulah apa scientific name of the species, but people always refer it as 'Lionhead'. Bulu pipi dia macam panjang2...
Kadang2 nampak macam kucing. Chomell!
Dia ni baik. Makan tak gelojoh. Tak nakal2.
Suka duduk atas simen (sebab sejuk kot).
Manja, tak kisah dipegang-pegang & diangkat-angkat.
Mungkin sebab dia kacukan, jadi dia ni agak sensitif. Senang sakit.
This one is mine.
Bila saya datang bagi makan by-hand, dia selalu letak tangan dia atas tangan saya. 
Hey. ain't that sweet? ^_^


Jadi, bila dah ada renab2 ni, tiap2 hari bagi makan 2 kali sehari. Pellet bagi, carrot pun bagi. Kubis pun depa suka jugak. Depa ni minum air RO, jaga kesihatan...At least, dalam dua hari, cebok depa punya taik (sorry for the choice of word). Petang2 atau malam, saya bawaklah depa ni pi makan angin, seronok depa melompat-lompat terkinja sana-sini. Waktu ni, depa pun pi la jugak meragut rumput2 yang bercambah kat laman rumah.

Sekarang ni depa dok tengah tidur. Sleep tight. Sweet dreams... haha

4 comments:

  1. comelnya gambar perry letak tangan dia atas tangan ang!

    ReplyDelete
  2. nak tolong jaga sehari!bleh la..bleh la..

    ReplyDelete
  3. comel!!!!!!! nk main lg ngan diaorg. pls pls pls. nk bg mkn nk perry. pls pls pls!!

    ReplyDelete
  4. ade tempat nk buang rabbit xnep? aku nk buang rabbit aku neh. haha.. soh filani kutep.

    ReplyDelete