Tuesday, March 2, 2010

Blok baru. Semangat baru ke?

Haa, hari ni dah second day of Blok 4 1st Year. So far,ok la (hah,so not fair,baru 2 hari je). Tapi,entah kenapa mood study tak datang lagi. Minda,jiwa,raga still dekat No 3, Taman Saga, Changlun,haha. Asalnya,bukan main semangat,siap balik Kuantan awal lagi. Tiket bas pukul 7.00 malam, hari Sabtu, bas Shamisha Holiday Express. Sampai rumah,tungkus lumus seharian kemas bilik,mop lantai semua. Kononnya,boleh cepat study lah,haha. Kadang2 tu adala suara2 dalam diri asyik tanya, "Hanif, tak rasa menyesal ke balik awal??". Hah, dah tu,nak buat apa?? What other option yang saya ada.Nak burn tiket yang 60 ringgit lebih tu??Harapanlah,haha.

Isnin pagi tu tiba2 rasa tak semangat & sangat malas,haha. Rasa macam nak balik rumah & cuti lagi. Waktu lunch, punyalah bertarung dengan diri sendiri nak pergi kelas petang atau tak. "Aiii,Hanif..Hanif.Bro Rostam & Kak Ain 3rd Year selalu cakap yg ang tu dah cukup lucky ada cuti compare dengan depa.Hah,cukupla seminggu!Tak reti nak syukur??"
Apa2 pun,blok ni memang dah tak boleh main2. Hujung blok ada exam penting, Professional Examination. Kiranya dalam masa lebih kurang 3 bulan ni,saya mesti pulun sungguh2 supaya boleh excel dalam Pro Exam. Yaa Hanif,there's really no time to fool around anymore...
Fighting!!!Aja Aja!! ^_^

3 comments:

  1. dak 3rd year yg comelMarch 2, 2010 at 9:10 PM

    haha, this is funny. relax la hanif, 3 months is a long way to go. slow down, dnt stress ur self, hav fun while studying its not wrong. huhu =)

    ReplyDelete
  2. one of your friendsMarch 2, 2010 at 11:18 PM

    semangat tu kadang2 ad, pas tu hilang. Tp, the most important thing is you have to push yourself if you want to pass the pro with flying colours. But, you can still enjoy your life. Live Life, Love Life.

    ReplyDelete
  3. dak 3rd year yg 'comel': apa yg funnynya??hu3...lama ke 3 bulan tu,hu3..stuju,bknnya xbley have fun while study kn..xmo jd nerd..haha

    one of my freinds : tula...taw xpe...smgt tu mcm ombak je,haha...agree,kdg2 kna push dri jgk...kalo biar je dri tu,mmg x ke mana..

    p/s : Live Life,Love Life??err...Hallmark Channel?? =b

    ReplyDelete